6 June 2017

# beuty product review # product review

Review : ADANIA: Premium Natural Basic Skin Care. Berbaloi untuk dimiliki kerana kesan dan harganya.

No automatic alt text available.

Bukan mudah untuk mengekalkan kulit wajah dalam keadaan sihat dan cantik. Semua orang memiliki lapisan kulit yang berbeza-beza serta mengikut faktor umur. cara penjagaan juga penyumbang kepada kesihatan kulit wajah yang sebenar. Di ikuti dengan diet makanan yang sesuai juga produk penjagaan yang kini mengeluarkan pelbagai jenis produk yang akhirnya mengabaikan kesan tidak baik selepas penggunaan. Demi cantik, jalan pantas dan jimat digunakan menjadikan kulit menjadi bermasalah dan akhirnya tak kala diri malu berhadapan dengan masyarakat.


Zaman kini dah moden, dengan mengenakan make up tebal segala cela pada wajah dapat disembunyikan dan dengan rasa bangga menipu sekeliling tentang kecantikkan diri. hakikatnya bila make up ditanggalkan apa akan dilihat adalah palsu semata. 

dan di sebabkan inilah aku terpanggil untuk mencuba produk anak tempatan yang kian mendapat tempat dihati masyarakat terutamanya mereka yang cintakan produk organik dan asli tentu sahaja kandungan asli dan sumber natural dan bahan tumbuhan. Kesannya mampu membuat sesiapa sahaja takkan sanggup untuk berhenti dari menggunakannya.

ADANIA  sesuai untuk semua jenis kulit, perempuan mahupun lelaki, dan memberi kesan positif kepada penggunanya agar pemakai berasa yakin dan selesa dengan diri mereka sendiri. Disebab itu, Adania mahu setiap dari pelanggan merasai sendiri kebaikan produk organik terbaik Malaysia yang mempunyai haruman spa melalui produk Adania.

“Adania menawarkan rawatan kecantikan mewah untuk kulit berseri dan tampak lebih muda di rumah anda sendiri. Setiap ciptaan produk adalah hasil campuran bahan-bahan semulajadi berkualiti tinggi yang membawakan aroma spa indah dan ekstrak botani. Produk ciptaan oleh founder sendiri ini telah melalui masa yang lama untuk dihasilkan melalui carian bahan-bahan terbaik dan paling berharga. Keberkesanan Adania sebagai produk kecantikan terbukti melalui pemilihan bahan-bahan organik yang eksklusif dan campuran formula semulajadi yang mantap untuk menawarkan pemakai hasil kecantikan optimum melalui produk mereka,”. Pn Ain Nadya Yusoff, adalah pengasas Amaryllis Wellness Sdn Bhd dan mempunyai cita-cita dan harapan agar produk ini mendapat tempat di hati pelanggan kerana kajian yang dijalankan adalah terbukti bagi memastikan bahan yang digunakan tidak terlibat dengan sebarang bahan kimia yang mempunyai buruk untuk jangkamasa yang lama. Ia selamat dan juga natural.


muka aku dengan make up sepenuhnya.. cuci guna Adania Pure Lavender Face Cleanser



Sesuai untuk semua jenis kulit, terutama kulit matang (umur 26 tahun ke atas)
Gunakan 2x sehari.

Mengandungi pati minyak Patchouli, Lavender dan Bergamot.
Cleanser ini diperbuat 100% dari Olive Oil Liquid Castile soap, sangat lembut terhadap kulit namun membersih dengan berkesan dan tidak mengeringkan kulit.
  • meningkatkan keanjalan kulit muka
  • tidak mengeringkan kulit muka
  • mengembalikan seri wajah (menghapuskan masalah kulit kusam)
  • menghapuskan bakteria di kulit


Lepas tu apply Clay musk yang super awesome best dan sangat selesa selepas apply. Kulit rasa tegang anjal dan bersih serta ringan je.

Nude Beige Australian Clay is suitable for most skin types except for sensitive and too oily. Boleh apply 2 kali seminggu for best results !. 🍂 This clay mask is good to purify the skin. It absorbs excess sebum, oils and impurities leaving the skin super clean ! . 🍂 It attracts heavy metals, chemicals and other harmful stuff from the skin. It's like a really strong magnet for the skin. Just google on the benefits of clay and you will find so many articles about it . 🍂 It reduces acne and scars ! So for those yg ada jerawat, bekas jerawat or parut tu boleh cuba our Australian clay. 🍂 It has antiseptic properties to lessen bacteria growth and fight off acne. 🍂 Clay can also stimulate the blood circulation and correct uneven skin tones. So your skin will be pinkish, glowing and healthier.


Lembabkan kulit dengan face oil yer sayang sayang


Guna 1-2 kali sehari (malam & pagi)
Hanya gunakan 2-3 titik sehari untuk kulit yang

lebih anjal
cerah
memudar pigmentasi & bintik hitam
mengurangkan kedutan di wajah.

Ia bukan hanya bertindak sebagai pelembap tetapi juga sebagai serum.

Cara penggunaan:
Selepas mengguna Face Cleanser, semburkan Face Mist ke wajah anda. Biarkan seketika agar mist meresap ke wajah.
Titikkan Face Oil ini ke tapak tangan (recommend 2 drops max) gosok tapak tangan antara satu sama lain hingga agak suam, dan selepas itu massage oil ini ke wajah, pastikan arah sapuan keatas bagi kesan kulit yg lebih tegang.

Sekiranya anda mempunyai kulit kombinasi / berminyak / jerawat, selepas meratakan Face Oil di wajah, biarkan dalam 2-3 minit.
Kemudian ambil tisu dan lapkan lebihan minyak yang ada dengan lembut.
Adania Face Oil adalah minyak yang cepat meresap, jadi jangan risau khasiat Face Oil telah diserap ke wajah anda tetapi hanya lebihan saja yang masih nampak diluaran.


#Tips: sekiranya anda mempunyai jeragat atau tompok gelap anda boleh sapukan "extra" Face oil di kawasan berkenaan.

Dah apply face oil, make up siap siap, jadika face mist sebagai make up finishing, yang aku dapat rasakan ia dapat sekatakan bedak dan foundation pada wajah dan jadikan ia cerah sekata dan cantik.



Paling mudah digunakan. Bertindak sebagai toner. Face Mist akan membuatkan:-


make-up / solekan tahan lebih lama
menyegarkan wajah
menyerikan kulit yang kusam
mengecilkan pori-pori kulit
mengurangkan black & whiteheads


Cara penggunaan:
Keringkan muka selepas mencuci muka dengan Face Cleanser.
Semburkan 4-5 kali di keseluruhan wajah. Jarakkan tangan anda sewaktu menyembur agar semburan lebih rata.

#gunakan pada bila-bila masa atau sebanyak mana yang anda suka. Insya Allah no harm.

#Tips: Semburkan juga selepas setiap kali selesai solekan agar solekan tahan lama, nampak moist, glow & natural.



  • comelcomot_official4 FUNCTIONS FOR SKINCARE IN ONE BOTTLE🌸✨🌸✨🌸 Only in this 50ml & 15ml bottle of ADANIA LUXURIOUS FACE OIL you guys perlukan untuk repair and protect your skin🙆🏻. Bukan kulit kering je tau yang boleh pakai Face Oil, tapi juga kulit oily, sensitif, berminyak, combination dan berjerawat. Pendek kata semuaaaa jenis kulit memang sesuai untuk guna Face Oil ni.😉 ✨Tak perlu dah beli serum, moisturizer, sunblock and makeup base. Macam la kita ada kekuatan & masa byk² nak tenyeh 4 benda kat muka kita kan so just get this face oil and WALLAHH ! ALL 4 in 1 ✨Face Oil ni merawat kulit dari dalam! Pigmentation ke, jerawat ke, scar ke, dark spot ke atau even face oil ni boleh kurangkan wrinkles. ✨Every morning lepas cuci muka guna Adania Face Cleanser atau Adania Soap Bar, apply this face oil and kulit kita akan di protect by its natural sunblock. ✨Bila dah apply face oil, and lepas ambil wudu’ ke atau basuh muka, tak perlu reapply again sebab face oil ni dan meresap kedalam kulit. (Tapi i selalu gak tatahan apply lagi) ✨Sekali sekala mmg kita nak jugak make-up kan so sapukan ADANIA luxurious face oil ni as makeup base sebelum letak foundation or concealer. Wow You'll be surprised how it really holds our makeup nicely pastu bole jugak protect our skin from the chemical in that makeup. Best kan?? ✨Face OIl ni ada 2 sizes 50ml bottle tahan up to 6 months pastu yg 15ml to bole tahan up to 4 months, sebab kita hanya perlu guna 1-2 drops je for our whole face ( jgn lupa selawat sambil tu)
    .
    Boleh refer #CaraApplyAdaniaFaceOil untuk tahu cara betul nak apply face oil☺. Insha Allah kulit day by day akan jadi lebih sihat and elok tau 😘
    Ramai #AdaniaLovers yang dah in love with this Face Oil😍. Bole dapatkan info & testimoni di www.amaryllis-wellness.com 
    #HealthySkin #AdaniaLovers#amaryllisregisteredagents #adania#amarylliswellness #serum#naturalsunblock #makeupbase#adaniafaceoil ❤#influencermarketing#assignmentexplorer #bloggervibes#bloggerlifestyle #blogger #malaysia#beautyhacks #blogger #instagram#instafamous #latergram #webstagram#socialmediamarketing #makeupbase#wudhufriendly #mesrawudhu#pelembabkulit #organicbeauty 

segarnya... arghhhh....


Jika ada yang berminat dan ingin tahu lebih lanjut, kakak Alyn ADANIA mampu memberikan sepenuhnya keterangan lanjut tentang produk dan juga akan membimbing korang dengan cara penggunaan setiap fungsi nya. Hubungi beliau di no ini : 0126950170 atau follow IG beliau ALYN ADANIA


Kebetulan Raya dah nak dekat apa kata korang terjah official page sebab mereka sedang adakan promosi MEGASALE RAYA up to 20% bersempena hari raya. nak cantik sebelum raya tak. nak kulit sihat macam aku tak? So inilah rahsianya. Apa tunggu lagi.. zassss... kita click!!! Yang pasti harga sangat mampu milik dan tahan lama woohooo mana nak dapat oiii.. cepat cepat. 

Ini lah masa yang terbaik untuk dapatkan produk Adania yang diidam²kan tu
Selalunya bila time sale mmg ramai yang pulun beli so Cepattt order sekarang sebelum abis kena rembatt!! Sale ni 7 hari sampai next Monday 12th June ONLY.










No comments:

Post a Comment

Pinkygroupsaid

Popular

Total Pageviews