5 July 2017

# Jahitan comel

Pencarian lace untuk projek jahit jahit


Skang kan trend baju guna material lace. Awak lak anak tukang jahit yang sememangnya tak pernah nak belajar menjahit secara proper. So ni projek bajet bajek try and error la ni. Di temani partner in crime aku Nonie. Ke Nagoya kami mendapatkan bahan. Kebetulan rezei kami setiap kain ada 20% sempena puasa dan raya.


Cantik jugak hitam ni, sayangnya aku tak suka hitam..rase macam orang jahat je.. 


Ok ni pilihan aku dan ada lagi dua warna kami pilih dan siap bayar. nak tengok ape jadi??

taadaa..


Berangan nak jahit baju macam ni, tapi sudahnya jadi macam ni..



sebab ape??
Sebab tak pandai lah, susah kot nak buat kebaya indon macam gambar pertama tu, mungkin mudah bagi yang sememangnya terer. Amator macam kitaorang ni, yang paling senang jela buat. Tu pun sepasang lagi si Nonie dah silap potong, tinggal yang merah aku import kat Mak tolong bikin kan.. nt tengok lah hasil dari kerja tangan mak.


2 comments:

  1. selamat hari raya comel
    maaf zahir batin
    momoy nak juga la beli lace. hahaha
    tapi x reti nak jahit langsung
    acane tuh

    ReplyDelete
  2. Princess momy- slamat hari raya, semoga belum terlambat untuk ucapkan selamat kat Momoy..
    alah cml pun xtau tapi semgat nak blaja tu membuak itu yg beria g cari kain n buat baju.. hihi

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Popular

Total Pageviews